söndag 19 september 2010

Skaldjursfest

Denna helgen hade vi vänner från Danmark på besök. Önskemålet var skaldjur på menyn och jag är överlycklig när jag får några lika tokiga att äta det tillsammans med. Vi lyxade till det med både räkor, havskräftor (jungfruhummer heter det visst på danska) och krabba. MUMS! Vill rekommendera en fantastisk god röra att ha till skaldjuren, som vi gjorde med inspiration från senaste Buffétidningen, nr 9 2010. Ta Cremé Fraiche och pressa ner några vitlöksklyftor och rör ner riven parmesanost...blanda och njut. Enkelt och helt underbart! I tidningen var det en del andra ingredienser, men vi gjorde det lite enklare och blev mycket nöjda.

Luktärtor, körsbärstomater och skaldjur.

I buketten nedan är de röda bladen någon sorts Törel, de gula blommorna är Rudbeckia, orange blomma är Krasse, de vita små spirorna är Myntha och de vita små blommorna bakom Rudbeckian är Ulleternell, som även är utmärkta att torka om man vill njuta av dem riktigt länge.

Vi nattsuddade länge och kvällen blev väldigt lyckad. Detta får vi göra om :-)
Välkomna tillbaka till västkusten!
Kramar Petra

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen på skaldjur du...ser riktigt mysigt ut.

    SvaraRadera
  2. Tack, Peter. Ja det var riktigt gott! Kul när man får nöjda gäster och skaldjuren har toppkvalitet!

    SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade