lördag 24 april 2010

Det spirar i trädgården

Äntligen börjar jag se lite liv i träden igen. Vårt underbara Häggmispelträd börjar spira och jag blir så glad. Förra året var det fullt av vita blommor redan i början av maj. Nu känns det som om det blir några veckor senare i år. Men den som väntar på något gott...

Närbild på Häggmispelträdet.


Vi har även Häggmispel som häck på ena sidan av tomten. Det finns olika sorter, en svagväxande och en kraftigare och vi har en av varje sort verkar det som.


Pionen har börjat få sina blad, och även den ligger mycket efter från förra året, men den är så fin.


Syrénen har också börjat få sina blad.
Den häftigaste växten som börjar visa sig nu är rabarbern. Visst är den fräck med sin röda färg och knubbiga skrynkliga blad. De lyser verkligen med den mörka jorden som bakgrund.

Längtar till första rabarberpajen. Ha en skön helg.
Petra

5 kommentarer:

 1. Oj, nu njuter man verkligen av allt som 'sticker opp' och 'slår ut'.
  Rabarbern på bilden påminner om murklor med sina hopskrynklade blad! Häftigt!
  Må så gott i din trädgård.
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder!!
  Härligt med rabarbern. Jag trodde min hade dött men blev underbart glad när jag såg de första knopparna bryta igenom. Trädgårdsnörd...hahaha. Ses kanske i veckan! Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt när det börjar spira! Vi har också en häggmispel, bärhäggmispel tror jag - köpte den förra året så den är rätt liten än så länge. Men den har lika fina knoppar som din så det ser ju lovande ut!

  Ha det bra!
  Birgit (från trädgårdsdesignkursen)

  SvaraRadera
 4. Hej Petra!
  Vilken intressant blogg du har, och eftersom jag märker att du gillar det här med trädgård så har jag ett tävlings-tips.
  Nu på Granngården pågår det en bloggutmaning, där man ska skicka in sina bästa jord- och odlingstips. Tipsen publiceras på www.granngarden med en länk till din blogg.
  De tre bloggar som bidrar med de bästa tipsen vinner varsitt present kort på 1000 kronor. Vinnaren utses av en jury från Granngården.

  Maila ditt tips till: granngarden@golinharris.se, tävlingen håller på till den 11 maj 2010.

  SvaraRadera
 5. Oj, det var länge sen jag var förbi och kollade in bloggen och här har det ju hänt massor! Ska bli kul träffa dig och de andra och spana in trädgården lite kort.
  Kram
  PS. jag ska börja uppdatera min blogg igen så smått med start i helgen.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade