onsdag 22 juni 2011

Jag är tillbaka :-)

Jag fick idag frågan varför jag inte varit på min blogg på länge... Ja, usch inget bra svar på det... tiden har helt enkelt inte funnits. Förra torsdagen kom jag hem från en underbar semester i södra Spanien, ni kan kolla bilder därifrån på www.flickr.com/photos/klorofyllidyll . Kanske kommer det några här också så småningom. Det fanns ju endel växter att fotografera kan man säga...
När jag kom hem möttes jag av min underbara trädgård som fullkomligt exploderat med sin blomsterprakt. Präskragar och Stäppsalvia i fin harmoni passande till midsommar.
Min kvanne som jag planterade för snart tre höstar sedan slår alla rekord o är längre än mig och mäter 1,70 m nu skulle jag tippa. Blommar också för första gången.
Min söta gula lilla lilja blommar också för fullt på sina platser jag har flyttat den till.
Bäst av allt är denna vackra pion som har funnit sin vän stjärnflockan i samma rosa ton. Det är också första gången denna blommar sedan jag flyttade den för två år sedan... den som väntar på något gott ... Har även upptäckt ett litet fläderträd som även det blommar för första gången på 3 år. Nu vankas det saft :-)
Jag övervintrade två olivträd i förrådet och de tappade alla bladen o såg allmänt döda ut. Nu när jag kom hem stog de där och levde med nya gröna fina blad! Skam den som ger sig, jag höll alla tummar att de skulle ta sig igen. Puh!
Ha en skön midsommar mellan skurar, vilket hör till på midsommar. Ellerhur?
Kram Petra

1 kommentar:

  1. Roligt att komma tillbaka till en så fin trädgård, och kul att olivträden överlevde!

    Glad midsommar!

    SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade