onsdag 24 augusti 2011

Liten rundtur i min trädgård DEL1

Jag blev inspirerad av Secret gardens blogg o en diskussion angående hur man fotograferar i sin trädgård. Vad vill man se... en närbild på en pistill eller en översikt på en rabatt? Eftersom jag nyss köpt ett Macroobjektiv, kan jag väl erkänna att det blivit en del pistillbilder... MEN nu tänkte jag lyfta blicken lite o visa mer sammansättningar av växter i mina rabatter... häng med :-)

Välkommen in på baksidan... detta är finaste delen av trädgården o många blir positivt överaskade när de kommer hit.
Fördelen med trädgården är att den är 30 år gammal o har levt länge. Häckar o träd är verkligen uppväxta o bildar ett härligt skydd kring huset. Thujahäcken in mot grannen på baksidan är fyra meter hög o bildar en vägg som även är vintergrön. Det fanns redan snirkliga rabatter när vi flyttade hit o vi har fortsatt i samma tema när vi har byggt ut rabatterna.
Jag har hittils inte köpt så mycket nytt utan delat o flyttat runt på befintliga växter. Rabatten ovan är ca två somrar gammal o kom till för att få plats med växter som behövde flytta på sig för att få en uteplats vid huset. Den innehåller, Hosta, Spansknäva, Löjtnantshjärta. Plymspirea, Röd häckberberis, Japansk buskrosling samt en nyinköpt Syrenhortensia o en Klematis som jag fick av mamma häromdagen.
Här ser ni hur rabatten fortsätter bort o snirklar vidare till staketet till höger i bild. Förre ägaren berättade i helgen att det enorma trädet i hörnet var en lite krukväxt när han satte den för länge sedan. Den är värd mycket heta sommar dagar då den ger skön skugga att vara i.

Närbild på den Röda Häckberberisen , som tyvärr verkar halvt död efter flytten förra sommaren samt Hortensian, Nävan o Hostan.

En pistillbildSyrenhortensian för att den är sååå fin :-)
Här är Klematisen mamma gav mig.

Här i hörnet växer det Violvivor längs kanten, som blommar i lila på våren, Pärlrönn, Syren, Lager och en enorm Kvanne, som har fått lite snedlut nu när det regnat så mycket.

Detta var ett av hörnen på min baksida... snart kommer det mer...

Kramar Petra

3 kommentarer:

 1. Åh så fina böljande rabatter du har! Men vad snabbt sommaren gick över i förhöst. Ser ut som bladen börjar skifta färg!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad kul att se översiktsbilder, även om jag gillar närbilder så är det kul att se hur trädgården ser ut! Jättefina rabatter, vad roligt att den var så uppväxt redan när ni flyttade in! Fast jag hade nog haft svårt att inte köpa massa nytt ändå... ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Very nice creative garden design, such a classic beauty, great composition! Great post, love it.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade