söndag 27 maj 2012

Blommor på Marstrand

Här kommer några bilder från underbara Marstrand! Njut, visst är det fint där! 

 Den vackra rödoranga vallmon tillsammans med kontrastfärgen blå blir helt underbart tillsammans!

Det växer massor av gräslök på ön... finns det vild eller är det en planterad sort som spritt sig?

Underbart söt vit liten blomma som lyser så fint mot den svarta stenen.

Denna söta blomma är helt bedårande med sin limegröna färg. Vad heter den?
Ha en skön vecka.

Kramar Petra

lördag 26 maj 2012

Aklejor o Allium

Idag hade jag o mina kollegor en mysig fotoutflykt på Marstrand norr om Göteborg. Underbart väder o det blev en hel del fina bilder. Kanske kommer det någon här när jag fått in dem ordentligt i datorn...

Jag plockade en bukett i färgen blå idag med några av alla mina Aklejor som just nu blommar för fullt. I buketten tog jag även med Allium, Törel och Randgräs. Härligt att frossa i sina egna blommor :-)

Ha det gott i sommarvärmen :-)

 Kramar Petra

torsdag 24 maj 2012

Hemma i paradiset igen

Inatt kom jag hem från Lyon där jag varit några dagar med jobbet. Där var tyvärr 14 gr o regn de dagarna jag var där, men det har varit fint tidigare och växterna har kommit väldigt långt där. Flädern, vallmon och rosorna blommade för fullt :-) 

När jag hoppade ur taxin möttes jag av en underbar doft och såg att Syrenerna slagit ut. När jag vaknade såg jag även att min underbara Buskpion slagit ut och jag tror nog att det var den doften jag kände ända ut på gatan. I måndags var de endast i knopp men nu blommar den lika underbart som varje år... 

 Synd att det inte finns doft-blogg, för doften är ljuvlig!!! Busken växer från år till år ganska rejält o snart har den vuxit om mig även på höjden :-)

Annat i samma ton är Mossfloxen tillsammans med några fina lökväxter som blandar sig fint.


Äppelträdet har också slagit ut i full blom sedan jag åkte o är helt bedårande! Ser lovande ut när det gäller att bli ett bra äppelår.

 Här har gungan en mysig plats.
 Vy över Syren, Buskpion och äppelträdet i bakgrunden. Lillkillens nya basketkorg som man sätter på en stång i gräsmattan fick också vara med på bild.
 Slutligen en bild på vårkragen tillsammans med Löjtnantshjärtanen som blommar fint tillsammans. Längst bak kommer pionerna upp fint även i år.
Åh, jag njuter varje sekund av denna blomsterexplosion! Nu har trädgården sin blomstertopp! Men det är fint även resten av året.

Kramar Petra

torsdag 17 maj 2012

Häggmispeln blommar


Häggmispeln har nu blommat i en vecka kanske med sina fina skira blommor. Tyvärr blåser de iväg nu när det nästan är höststormar ute. Är det verkligen maj? Man börjar ju undra...

Jag har en fågelbogran som ni kan se i nedre högre hörnet av bilden o den är så fin i färgen nu på våren när den får limegröna skott. Den växer på bredden istället för höjden o är ganska fin faktiskt.

Trots kyla o vind så verkar naturen sakta men säkert utveckla sig o jag börjar skymta knoppar på äppelträdet. Hoppas det blir ett äppelår i år, då vi hade max tre äpplen på vårat gigantiska träd förra året.

I morgon är jag ledig o hoppas på värme o lite trädgårdsmys. Har köpt några fler tomatplantor som ska sättas i växthuset. Varje år så säljer en man växter vid en mack inte långt ifrån mig. Det är verkligen ett vårtecken när han dyker upp med både sommarblommor, perenner o grönsaker.

Ha en bra kväll, nu skymtar jag solen... som är på väg ner... :-)

Kramar Petra

onsdag 16 maj 2012

Gröna blad

Igår gick jag o mös lite i trädgården när jag kom hem från jobbet. Jag har en rabatt som just nu består mest av gröna blad. Det är dock väldigt fint om man kollar nära o ser variationen på alla bladen.


 Här är det nävor o jättedaggkåpa som har flätat ihop sig på ett snyggt sätt. Senare i sommar får nävan mörkt lila blommor. I bakgrunden finns det även Höstflox med cerise blommor o som kommer att växa till sig o bli högre, samt Honungslök och Astilbe i olika rosa färger.


I min kompost bakom huset brevid vedförrådet växer en helt underbar Löjnantshjärta som jag slängde där för några år sedan. Nu växer den bäst i hela trädgården. Fin va?


Det fick bli en bukett av Löjtnantshjärta, gula tulpaner och Kungsängslilja.


Nu är det långhelg! Hoppas det sköna vädret kommer så att det kan bli lite påtande i trädgården.

Kramar o trevlig helg!

Petra

Underbara tulpaner o andra söta lökar

Förra veckan var jag o lillkillen o besökte en kompis som har en fin trädgård o ett brinnande intresse för växter o trädgårdsplanering.

Hon har noga planerat sina tulpaner o satt dem i färgskala. Jag blir mäkta imponerad av hur fint de kommer upp i harmoni. Nedan är den rosa vita rabatten. Hon har grävt ner olika lökar i gräsmattan utanför som blir en snygg effekt.
Runt fruktträden finns det andra lökar nedgrävda i gräsmattan o de är i en annan färgskala.


 Tack för titten o inspirationen Helena :-) OCH för den goda kvällsmaten!!!

Kramar Petra

tisdag 8 maj 2012

Sparrisskörd

Idag skördade jag mina första tre sparrisar. Fina! Fick plantan av svärmor förra våren! De har överlevt i verkar må bra. Kanske skaffar fler.

torsdag 3 maj 2012

Premiär

I måndags såg jag o lillkillen en nyckelpiga för första gången i år :-)

Jag provar även att blogga via telefonen för första gången :-)
(Det gick väl sådär o jag får nu redigera då inte all text kom med...)


I helgen blir det kalas då min son blir FEM år idag! Hipp hipp hurra!

Ha en bra vecka!

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade