torsdag 17 juni 2010

Tagen på bar gärning...

Lilla snigel akta dig... Har ni sett på maken? Jag har gått och trott att prästkragarna inte gillade flytten till en skuggig plats i våras, så att de strejkade med blommor utan kronblad. Men här är förklaringen. Nästan lite skrattretande vad akrobatiska de är MÖRDARSNIGLARNA. Den hänger mellan två stjälkar och glufsar i sig de vita kronbladen.
De gula pistillerna lyser som fullmånar utan sina vita kronblad.


Andra skadedjur jag upptäckte idag var en massa löss på vår sälg. Hjälp är det en invasion?Nu något trevligt... Honungslöken blommar för fullt. Den är ganska anspråkslös, men väldigt vacker.

Särskilt om man lyfter på den och tittar undertill, där den är röd och gulaktig.

Igår hade jag egen terapi och gick loss på de lönnkvistar jag klippte i våras hos mina svärföräldrar. Resultatet blev ett ärtstöd. Ser ut som ett skevt segel ;-)


Nu är det bara att klättra upp.


En annan glad sak i min trädgård just nu är mina nyinköpta Stäppsalvior som jag planterade framför mina jätteprästkragar och en daggkåpa. Väldigt fint. När salvian tagit sig kommer den att bli mycket större och färgen framträda mer.

Snart är det dax för midsommar, såå härligt. Blommorna väntar på att få bli plockade och bindas till en krans.

Ha en skön helg!

Petra

1 kommentar:

  1. Haha, helt otroligt! Jag tog en snigel på bar gärning i lördags när den satt utanpå min odlingstunnel och åt - in genom ett hål! Jag förevigade den innan jag halshögg den, bild kommer på bloggen ikväll tror jag...


    Härligt med midsommar o långhelg!
    Kram

    SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade