tisdag 22 december 2009

God jul

Tomtesamlingen i köket.


Vit julstjärna och den fina julflickan med äpplen i korgen.

Jag råkade bryta av några Amaryllisknoppar samt en Julstjärna. Men de blev fina i de små vaserna istället. Den röda vasen fyndade jag på loppis i Stenungsund i somras och den har jag använt mycket till små ensamma blommor.
Vit och rött tycker jag är fint i år.


GOD JUL i alla stugor. Snön ligger vit där ute och klapparna är köpta. Tomtefar står vid kakelugnen och sprider glädje. Förra året var han och min lilla son lika långa. Hela familjen har varit ledig idag och det är helt underbart. Bra slut på året 2009 helt enkelt, ser fram emot 2010 och undrar vad det har i för spännande saker på gång.
måndag 21 december 2009

Äntligen kom snön

I natt kom snön äntligen hit! Så mycket ljusare det blev. När jag skulle åka iväg med bilen i morse låg det nästan 2 dm härlig pudersnö på bilen som det nästan gick att blåsa bort. Håller tummarna att det får ligga kvar hela julen.

Här har jag gjort ett litet jularrangemang i min lysande kruka jag fick av mamma i present förra året.
Man ser krukan från gatan.

Växthuset har blivit vintervitt.


Mina Rhododendron har julbelysning som lyser fint under pudersnön.

Häggmispelträdet i snövit vy.

Balkongen har pyntats i år.


Visst blir man lycklig.

lördag 19 december 2009

Mina vackra orkidéer

Så här i vintertid har man möjlighet att njuta av sina inomhusblommor. Jag har inte så många av den enkla anledningen att det är så tråkigt att vattna. De flesta jag har är gröna växter som klarar av att vattnas en gång i veckan eller kanske till och med varanann vecka. Det finns dock blommor som gillar min nästan obefintliga vattning... ORKIDÉER.

Den vita fick jag för några år sedan av några kompisar på besök. Den har blommat en gång varje år sedan dess. Jag tycker verkligen om de vita orkidéerna mest.
Denna vita, som är en annan sort står i köket och den fick jag av min man för många år sedan. Ett tag trodde jag att den inte mådde så bra men nu har den blommat sedan i somras och en ny stängel är på väg. Alla mina orkidéer står i söderläge och verkar stormtrivas nu när vi flyttat till huset.

Denna limegröna fick min man av mig i mars och den har blommat sedan dess. Nu är det december... Den var ganska dyr och det kanske är därför den blommar så länge. Satsa på kvalitet när det gäller växter. Det tjänar man på i längden.

Underbara Orkidéer!

Dagens vackra vinterväder

Dagens underbara vinterväder gjorde att man fick energi och lite julstämning. Vi tog en promenad ner till Hinsholmen och njöt av vintervyerna nedan.

Alldeles krusig is som runnit längs berget. Fint var det.


Hamnen är tom på båtar och vattnet är nästan spegelblankt.

Klarblå himmel tillsammans med frostigt berg, blir en vacker konstrast.

Snacka om blå himmel.

Frostig brygga och vindstilla hav.

torsdag 10 december 2009

Vackra saker ifrån Thailand

Nu var det alldeles för länge sedan jag gjorde något inlägg här på min blog. Här kommer ett med inspiration från vår härliga semester i Thailand. Vi kom hem för en vecka sedan från underbara BangTao i norra Phuket och här kommer lite inspiration till trädgården.

Ingen dålig askkopp. Inget jag vill ha in min trädgård, men den var vacker och man behöver ju inte fimpa i den.

Underbara blomknoppar i ett vackert fat.
Elefanter överallt och vackra träsniderier.

Vacker hammock med knotiga grenar.

En härligt lerig träkärra

Ett fint kärl med vattenväxter. Även min lilla son gillade den.

En lite uppnosig elefant. Visst är den fin.
Ett underbart ansikte i sten/betong. Den är hur fin som helst tycker jag. Synd att den tar för stor plats och väger så mycket.

En parasollhållare. Helt underbar tycker jag.


Nästa inlägg kommer att innehålla växter från Thailand. Så fort jag sorterat bland mina foton och får lite tid över så kommer de.

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade