söndag 16 februari 2014

Ronda i Spanien

Som jag skrev i förra inlägget var jag o min familj i Spanien över nyår. En av dagarna åkte vi till staden Ronda. Vägen dit är snirklig upp i bergen o här uppe var det mycket svalare o endast 8 grader, men soligt o fint :-) Vi har varit här tidigare men hade hört om några grottor som vi ville besöka.

Byn är byggd på två sidor om en ravin o den har hissnande utsikt!


Husen är är av varierande kvalitet ;-) Gäller att kolla upp detta innan man bokar eventuellt boende... står det himmelsk utsikt, så var lite uppmärksam. Skämtar bara :-)


 Fina stenläggningar med härliga detaljer...


Vi besökte ett ställe i Ronda som hette LA CASA DEL REY MORO. Anledningen var att vi hade hört att det var grottor där de hade konstutställning, mer visste vi inte. När vi kom dit visade det sig vara en helt fantastiskt trädgård med underbar utsikt. Direkt när jag kom in där kände jag ett enormt lugn. Här fanns en damm, fontän, rabatter, o spaljeer. Tyvärr var det ju inte så mycket som blommade just nu o det fanns en stooor rabatt med kamelior som hade varit fina att se när de blommade men det får bli en annan gång.
 När vi gått o kikat i trädgården hittade vi en trappa som man kunde klättra ner för i ett berg. Det var ca 200 trappsteg ner o det kändes väldigt gammalt och som det var grävt för hand. trappan ledde ner till en lagun längst ner i ravinen som jag bara sett uppifrån staden förut. WOW, vad häftigt! VÄL VÄRT ETT BESÖK!!! Hittade ingen konst heller så kanske vi inte var på rätt stället ;-)Vi får fråga våra vänner nästa gång vi ses.

ÅK DIT om du/ni får chansen. 

Kramar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade