söndag 15 april 2012

Mina snygga vårlökar ;-)

Det är så härligt när det börjar blomma så här tidigt i trädgården. Jag har sådan tur att förra ägarna till vårat hus har proppat ner lökar i rabatterna. Det är jag så tacksam för.

Översta bilden är några söta lila klockor, som nog är en sorts Scilla. De syns mer nu när jag stammat upp Idegranen. Till höger i bilden är det bladen som kommit upp på honungslökarna som är hur söta som helst när det väl blommar. 
 Dessa söta isblå blommor är nog en Persisk blåstjärna (men jag är inte säker). Se nästa bild för att se dem nära.
 Fina, ellerhur!

Nedan är också en form av Scilla, som även kan kallas Stor vårstjärna.

Jag trodde inte rådjuren skulle komma i år... men på bilden nedan kan man se att de har varit framme. Min son sa att han såg dem i morse så jag missade precis att spreja medel på dessa tulpaner. Men nu har jag sprejat resten av trädgården och jag hoppas att medlet håller dem borta även i år.


De flesta krokusar har blommar klart i trädgården nu men jag hittade en liten ensam stackare borta vid vedhögen mellan några stubbar. Så fin!
Sedan har vi även påskliljor, snödroppar och snart tulpaner, allium, kejsarkronor och kungsängsliljor om de får stå kvar.

Jag har även andra vårtecken men det får bli ett annat inlägg. Härligt att se att det lever igen även om det är kallt ute. Fördelen med kylan är att inte allt blommar över så snabbt utan kommer i sakta mak.

När vi ändå talar om lökar, så satte jag o lillkillen gula o röda lökar i odlingsbädden idag. Premiär för mig, men det var en kompis som rekommenderade och det var ju så enkelt, så varför inte prova.

Ha en skön vecka!

kramar Petra

1 kommentar:

  1. Härligt med alla dessa vårtecken i trädgården. Själv planterade jag en hel del lök i höstas men det är endast ett fåtal som kommit upp. Vet inte om det är sorkarna som mumsat upp dom eller om det var dålig kvalitet på lökarna :(
    Kram Kina

    SvaraRadera

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade