måndag 26 december 2011

Trädgårdsbelysning annandag jul

Äntligen tog jag kameran med mig på en kvällspromenad. Har länge tänkt fånga detta huset nedan, men aldrig tidigare kommit till skott. Dessutom brukar de släcka detta blå ljuset kring jul eller nyår så nu var jag tvungen att få det gjort innan det var för sent ännu ett år.

Jag kände mig som en kriminell när jag gick omkring i mörkret med stativ o kamera. Därför blev det kanske inte världens bästa skärpa, men det fick bli som det blev. Egentligen gillar jag inte färgat ljus eller kallt ljus, men detta huset fångar mitt intresse varje vinter o jag tycker det är rätt häftigt faktiskt. Dessutom blir det en härlig kontrast mot det varma ljuset i fönstren.


Jag gick vidare upp på berget bakom detta huset o in på en annan gata där de är duktiga på att ljussätta både sina hus o trädgårdar. Detta trädet står högt på ett berg o syns från olika ställen i kvarteren ganska långt ifrån. Enkelt, men effektfullt.

Nedanför trädet finns massor av fina hus, men detta är lite extra särskilt ur ljussättningssynpunkt. Eller vad säger ni? Fint va?


När jag kom hem gick jag till vår baksida där jag också har ett belyst träd. Inte så stort, men det ger en fin effekt tycker jag. Man kan se det från gatan om man tittar noga :-)

Här är mitt hus i mörker. Ser väl ganska hemtrevligt ut om jag får säga det själv. Idegranen som jag stammade upp i somras har fått ljus på sig o man kan se både trädet, idegranen samt ett belyst prydnadsgräs inifrån. Det gör det lite mindre mörkt när man tittar ut. Annars blir det som en svart vägg som man tittar in i. Jag ska även sätta belysning i andra hörnet av trädgården. Kanske är det rea även på belysning?

Ha en fortsatt skön jul och kanske ledighet.

Kramar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade