torsdag 17 mars 2011

Vårkänslor

Jag hade turen att redan få återvända till Frankrike igen och denna gången var det riktig vår! 15 grader i skuggan och värmande sol! Underbart. Några träd blommade redan och även Forsythian, Tulpaner, Maskrosor och andra vårblommor.

Vi tog en klassisk frukost med Croissant och Cafe au lait. Då står man sig ända fram till lunch :-)

Cafét är något utöver det vanliga o det känns som om det är en konstnär som har det. Alla borden har olika dukar o det hänger roliga saker på väggarna. Denna gången kunde vi inte sitta ute o äta som vi kunde sist, då det var lite varmare, men inne är det också mysigt.


Bonsoir :-)
A bientôt
Petra

söndag 6 mars 2011

Take it easy...

Isigt värre var det på vår promenad i skogen inte långt från där vi bor. Lillkillen gillade det o "åkte rumpa" överallt, medans vi lite äldre o stelare stapplade oss fram längs kanterna :-)
Det finns en liten sjö i skogen som frusit till is och här hittade jag lite fina saker att fotografera.


När vi kom hem satte jag mig längs husväggen och njöt lite i solen som värmde. Härligt.
Ha en skön vecka.
Kramar Petralördag 5 mars 2011

Lyon- ett kärt återseende

Äntligen tillbaka i underbara Frankrike... dock några veckor för tidigt för vårkänslor, men här fanns inte en gnutta snö eller is kvar till skillnad från Göteborg. Denna fina blomsteraffär har verkligen ett passande namn för mina känslor jag får här.
Tusenskönor i gräsmattan, som dessutom är grön!!! Jippey!

Andra blå blommor i gräsmattan som kanske är ogräs, men det gör ingenting!!! Vackra att se på när vi är undernärda på blommor i vårt land just nu.

Nattvy på några av de fina byggnaderna som finns här i Lyon. De är dessutom otroligt duktiga på ljussättning här, vilket lyfter fram den gamla arkitekturen som präglar staden. Hade gärna haft mer tid, bättre kamera o stativ med mig för att ta ännu fler bilder på allt vackert här.Inälvsmat är specialiteten här o vi hamnade av slump på en familjerestaurang som endast hade detta på menyn... en upplevelse i sig som jag inte skulle vilja vara utan. Vad sägs om kalvfötter, griskind, kycklinglever i varm tomatsås, blodkorv på äppelkompott, som vi testade och faktiskt gillade allihop (förutom fötterna som inte var så värst gott, men heller inte äckligt).


Primulor i en rondell. Fint ellerhur!?!?!

Avslutningsvis denna fina byggnad med helt fantastisk målning som ser helt otroligt verklig ut. Även denna ljussatt så att man även kan njuta av den på kvällen och natten.Idag sken solen även i Göteborg o det töade lite. Har även börjat höra fåglarna utanför fönstret på morgonen... så visst kan man känna att våren är på väg.
Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade