måndag 24 februari 2014

Lite drömmar tillbaka till Spanien

Här kommer lite fler bilder från Spanien. Snart är det ju vår här o då kommer det komma bilder här ifrån Sverige igen, men tills dess drömmer jag mig bort lite till :-)

Här är bilder från den vackra strandpromenaden mellan Puerto Banus och Marbella. Fantastisk att springa, cykla eller bara ta en underbar promenad på.


 Vackra röda blommor längs promenaden.


Detta huset tycker jag är skojigt när de lagt fönstren lite på alla håll o kanter. Snyggt!!!


 Nu blir det ljusare FEM minuter VARJE dag!!! Det är inte illa, det blir 35 minuter på en vecka!


Kramar Petra


söndag 16 februari 2014

Ronda i Spanien

Som jag skrev i förra inlägget var jag o min familj i Spanien över nyår. En av dagarna åkte vi till staden Ronda. Vägen dit är snirklig upp i bergen o här uppe var det mycket svalare o endast 8 grader, men soligt o fint :-) Vi har varit här tidigare men hade hört om några grottor som vi ville besöka.

Byn är byggd på två sidor om en ravin o den har hissnande utsikt!


Husen är är av varierande kvalitet ;-) Gäller att kolla upp detta innan man bokar eventuellt boende... står det himmelsk utsikt, så var lite uppmärksam. Skämtar bara :-)


 Fina stenläggningar med härliga detaljer...


Vi besökte ett ställe i Ronda som hette LA CASA DEL REY MORO. Anledningen var att vi hade hört att det var grottor där de hade konstutställning, mer visste vi inte. När vi kom dit visade det sig vara en helt fantastiskt trädgård med underbar utsikt. Direkt när jag kom in där kände jag ett enormt lugn. Här fanns en damm, fontän, rabatter, o spaljeer. Tyvärr var det ju inte så mycket som blommade just nu o det fanns en stooor rabatt med kamelior som hade varit fina att se när de blommade men det får bli en annan gång.
 När vi gått o kikat i trädgården hittade vi en trappa som man kunde klättra ner för i ett berg. Det var ca 200 trappsteg ner o det kändes väldigt gammalt och som det var grävt för hand. trappan ledde ner till en lagun längst ner i ravinen som jag bara sett uppifrån staden förut. WOW, vad häftigt! VÄL VÄRT ETT BESÖK!!! Hittade ingen konst heller så kanske vi inte var på rätt stället ;-)Vi får fråga våra vänner nästa gång vi ses.

ÅK DIT om du/ni får chansen. 

Kramar Petra

lördag 15 februari 2014

Nystart :-)

Hej! Det var längesedan jag var här och uppdaterade, men nu känner jag mig lite sugen igen o vem vet, kanske jag kan komma igång igen. Detta är ju något jag tycker väldigt mycket om o vill göra, så hoppas hoppas att min energi kan komma tillbaka.

Här nedan har mamma tagit en bild på mig o det är ju kul att inte bara stå bakom kameran, vilket är vanligast ;-)


Nedan har jag lagt upp bilder från vår semester i Spanien, där vi firade in det nya året. Vi hälsade på min mamma o hennes sambo i Puerto Banus, som ligger i närheten av Marbella.

En dag åkte vi till en bergsby som heter Mijas. Den var mycket mysig o pittoresk att gå runt i. Smala gränder o härligt utsikt över bergen runt omkring


Mijas är känt för sina åsnor som agerar taxi. Kändes lite sådär om jag ska vara ärlig, men jag hoppas att de vårdar dem ordentligt... Växterna hänger vackert o frodigt ner längs muren o den orange färgen är fin tycker jag.

 Blått var en genomgående färg på krukor som prydde väggarna längs gatorna. Får mig att tänka på Grekland.


 De här stensättningen i en park var annorlunda o kreativ.


Inspiration av spaljéer, stenar, krukor o vackra gula julstjärnor.


Utsikten från en av platserna.


Molnen låg täta här uppe i bergen men solen visade sig mer o mer på eftermiddagen.
Undrar hur man kommer upp till kyrkan där uppe på berget. Med åsna kanske?


Ha en bra dag! I kväll är det melodifestival, ska ni kolla?

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade