lördag 15 september 2012

Blommor just nu

Jag är blomvakt för dessa vackra Agapanhtus även kallade för Afrikas blå lilja. De är egentligen mammas men jag tar hand om dem ett tag. Inte mig emot. De är verkligen vackra! Den nedan har en extrablomma på stjälken.Det är så fint med den blå färgen till det röda i bakgrunden.


Sen har jag fina Hortensior som blommar o är vackra just nu. Jag har plockat in en som får husera i en gammal soppskål :-) Varför inte...


Nedan har jag faktiskt blandat köpta med växter från trädgården. De vita är köpt Krysantemum (tror jag) och dem har jag blandat med överblommad Plymspiréa, Buskpion samt en vit Dahlia från min trädgård. Den buketten höll sig över nästan två veckor o det är inte dåligt.


Nedan har jag plockat röda Dahlior, Randgräs och Pymspiréa.


En annan skönhet som blommar just nu är den gula Rudbeckian som skiner som små solar.


Underbara blommor! Tack för att ni finns :-)


Kramar Petra

Sista skörden

Nu är det färdigskördat i växthuset för i år... i alla fall tomater o paprika. Kanske hinner det komma en o annan gurka innan säsongen är helt över. 


Denna fina spindel hittade jag bland tomaterna. Härliga höstfärger har den tycker jag.


Kramar Petra

Loppisfynd

I onsdags var jag och min lille kille på Reningsborg Secondhand i Västra Frölunda. Vi skulle lämna kläder som vi inte längre vill ha. Dock kunde jag till min mans förtret inte låta bli att gå in och kolla lite också när jag ändå var där.

Ibland leksakerna hittade jag denna söta dockvagn för 100 kr. Köpte matchande höstblommor till. Jag tyckte det blev riktigt fint och att vagnen är rostig är bara fint.


Denna tvättbrädan köpte jag också. Fint sliten.


Flaskan nedan köpte jag också o den har nu nyplockade blommor i sig från min trädgård.


Till lillkillen hittade vi en bok, ett pussel, en bamsetidning samt Lennart Nilssons fina fotobok om LIVET.

Vi var nöjda båda två. Får nog bli fler besök dit någon dag.

Ha en skön helg!

Kramar Petra

tisdag 4 september 2012

Cassiopeia på Ven

Detta underbara Trädgårdsgalleri ligger på Ven och heter Cassiopeia. Där finna allt gulligt man kan tänka sig för att pynta trädgården med. Där finns även en underbar damm, vinranka o ett stort fikonträd. 


 Massor av inspiration fick jag också i det underbara växthuset som fungerar som butik.
Se hennes hemsida på http://www.cassiopeia.nu/


På vägen dit cyklade vi förbi detta hav av Hortensior. Härligt!

Ha en skön kväll!

Kramar Petra

Lite inspiration från Ven

Jag o min man var en weekend på Ven och cyklade runt på denna härliga lilla ö. Vi hade tur med vädret o solen lös faktiskt från lördag lunch och resten av hela helgen.

Min kamera fick givetvis följa med så den använde jag frekvent och tog några bilder på fina inspirerade saker längs vägen. Vad sägs om detta fina stilleben nedan med en gammal sliten stol o en byrå med plantering i. 


Eller dessa söta korgar med lavendel som pricken över i uppe på staketstolparna.


Denna fina skapelse är helt klart min favorit! Visst är den fiiiiin! Vill också ha en sådan. Ska försöka få tummarna ur och göra en till oss också någon dag.


Denna delen av året är verkligen Hortensians tid o det fanns mängder av dem på Ven, så fint.


Här under äppelträdet var det skönt att sitta o svalka av sig i skuggan o dricka lite kallt vatten. Härliga trädgårdsmöbler o vitröd-rutiga dukar. Gulligt.


Ett annat mysigt ställe var Turistgården där de hade Café, restaurang o blomsteraffär. Den speciella gula cykeln som alla åkte runt på ser ni i förgrunden.


ÅK DIT!!!

:-)

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade