torsdag 29 mars 2012

Krokusmatta

Idag på väg från jobbet var jag tvungen att stanna då jag såg denna underbara krokusmatta. Visst är den underbar! Jag blev jätte inspirerad o ska gräva ner så många lökar jag bara orkar i gräsmattan till hösten :-)

Varför ha dem i en rabatt när man kan ha dem i gräsmattan? Så här års klipper man ju ändå inte gräset.


Fler vårbilder kommer snart!

Kramar Petra

söndag 11 mars 2012

Ranunkel o tulpaner i en vårbukett

Idag hittade jag dessa fina Ranunklar i vår mataffär. Kunde inte motstå dem o köpte en bunt av dem samt en bunt tulpaner.Passar till brasans sken.


Visst är den fin Ranunkeln? Jag gillar dem skarpt med deras skira blad o fina färger.

Ha en skön vecka.

Kramar Petra

onsdag 7 mars 2012

Närbild på en snödroppe

Idag var jag hemma med lillkillen då han inte kände sig på topp. Jag fick ett ryck o tog fram mitt Macro-objektiv till kameran och kröp nära de söta snödropparna jag har plockat in.

Det är lite kul att "krypa in" i blommorna o se dem riktigt nära. Det känns som om man får en helt annan bild av blommorna då.

Fin grön färg längst ut på kronbladen som man annars inte tänker på när de står i rabatten.
När jag ändå var igång fotograferade jag min fina orkidé som är en större sort. Jag köpte den i OKTOBER och den blommar fortfarande, dock bara tre blommor kvar men ändå. Bra köp :-)

Denna bilden är upp och ner och får mig att tänka på en vacker ängel.
Vad tycker ni? Visst är det kul att spana på växter riktigt nära?

Kramar Petra

söndag 4 mars 2012

Vårstädning

Idag började jag första städningen i trädgården. Det var riktigt gött att bli lite skitig under naglarna och få bort lite torra växter i rabatterna.


Egentligen är det väl lite tidigt, då det fortfarande är kallt på nätterna och om man tar bort torra delar av perenner finns risken att det kommer ner vatten i växten som sedan fryser och skadar växten. Jag kunde inte låta bli och tog bara det lösa o det som såg för skräpigt ut.Sedan råkade jag se att det var Trädgårdstoppen på kanal 8 kl 19 och tittade på det. Wow, vad sugen jag blev på värme och att se växterna börja växa igen. Nu känns trädgården ganska död, men det tar inte många veckor innan livet syns igen :-) Längtar!!!Bilden nedan är tagen i maj förra året. Under äppelträder kommer tulpaner, ormöga och påskliljor innan nävorna tar över.Trevlig vecka.


Kramar PetraKanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade