tisdag 13 september 2011

Liten rundtur i min trädgård DEL4

Här har vi framsidan av trädgården. Här finns massor att förbättra.

På våren är framsidan som finast med blommande Rhododendron, Forsythia och Häggmispelträd.
Jag fick några små stackars Ulleterneller av en väninna för några år sedan och de har verkligen spridit sig o är det enda blommande från sommaren in på hösten.
Här finns två idegranar, som jag har stammat upp, en Fågelbogran, som är härligt ljusgrön på våren, två små minibuskar som jag inte kan namnet på, nävor, ett prydnadsgräs som heter Glansmiskantus, Hasselört samt Vintergröna.

Här är ganska fint just här men jag vill ha liter mer blommor här på framsidan som piffar upp på hösten. Det är norrläge på denna delen. Någon som har några tips?

På farstukvisten står min fina stol jag köpte på loppis i somras med några fina Pelargoner på.
Ha en skön kväll.

Kram Petra

onsdag 7 september 2011

Röda Dahlior o blöta rådjur

Nu börjar mina röda Dahlior blomma o färgen är helt bedårande! Så härligt varm röd färg. De vita blommar för fullt o jag har unnat mig en hel bukett.
Rådjuren verkar ha flyttat in i grannens trädgård o jag har nu sett dem två dagar i rad liggande betandes. Det ser nästan ut som om de tar skydd från vinden o regnet. Nedan ser ni hur utsikten ser ut från andra våningen i vårt hus o vid den vita lyktan står ett rådjur o betar.
Lilla söta rådjursungen. (kan jag säga när de är inne hos grannen o käkar) Nej, det är lite kul ändå, känns nästan som man har en djurpark intill knuten.

Mor o barn :-)
Hua vilket väder det är utanför. Jag o en väninna trotsade vädret igår kväll o gick i regn o rusk 1,5 timma. Det var riktigt skönt, men oj vad blöta vi blev.

Ha en skön vecka.

Kram Petra

söndag 4 september 2011

Liten rundtur i min trädgård DEL3

Vi stannar kvar på baksidan denna rundtur också. I det andra hörnet har vi ett enormt äppelträd med Ingrid Marie äpplen. Jag har dock beskurit det en hel del de tre åren vi har bott här. Det behöver tas ännu mer men vi går varsamt fram så att det inte får en chock.På våren är det vackra tulpaner, påskliljor, krokus o andra vårlökar här. Sedan tar Nävorna över och täcker jorden.
Här har vi även oldingsbädden och växthuset. Bakom spaljen finns det rabarber, vinbär och en kompost.

Odlingsbädden innehåller en nyinflyttad vinranka o ett nytt persikoträd som jag hoppas ska övervintra där. Krusbär på stam, månadssmultron och Ruccola är andra perenner som överlevt det senaste kalla vintrarna. I år har jag dessutom odlat, morötter, palsternacka, ärtor samt planterat en sparris som jag fick av svärmor. Den har redan förökat sig o är nu fyra-fem sparrisar. Kul om det blir fler nästa år som vi kan äta sen!

Lillkillen tycker det är kul att skörda. Blasten är helt enorm om man jämför med morötterna man ser i affären.
Växthuset innehåller mest tomater i år och några gurkor, men nästa år blir det enbart tomater.
Det var allt från baksidan. Nästa gång blir det framsidan.

Det är svårt att få en bra överblick känner jag, men hoppas ni fått ett litet hum om hur det ser ut.

Kramar Petra

lördag 3 september 2011

Dop i en kohage :-)

Förra helgen blev jag gudmor åt min söta lilla brorsdotter :-) Vi hade tur med vädret o föräldrarna chansade o hade dopet ute i en kohage vid en helt underbar dunge. Det var verkligen idylliskt o lyckat.Här är prästen, jag själv med lilltösen, min bror, sambo o hennes lillasyster, som blev fadder.
Min lillkille var tvungen att undersöka stenen som agerade dopfunt då den hade ett passande hål i sig.
Efteråt blev det presenter...
...och tårta.
Faddern läste en underbar dikt som resulterade i många snyftningar o fuktiga ögon :-) Sååå fin.

Ha en skön kväll. Snart kommer del 3 i min trädgårdsvandring ;-)

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade