onsdag 29 juni 2011

Vardagslyx

Åh, idag plockade jag en lyxig bukett i min egen trädgård.

Nu har ett annat hörn av trädgården börjat blomma av pioner! Jag frossade och plockade två till min bukett :-) Härligt! Kompletterade med Stjärnflocka, Astilbe, Storklocka, Törel, Daggkåpa, Stäppsalvia och blad från en Höstaster.

Ha en skön kväll!

kramar Petra

tisdag 28 juni 2011

Nu börjar det ta sig i växthuset

I helgen rensade jag bort MÅNGA blad o faktiskt även några "grenar" på mina tomatplantor. Det kändes grymt, men jag tror att det var bra för det som fick vara kvar.

Här ser man fina tomater som bara ska mogna. I år har jag gula, röda och svarta tomater.

Gurkorna verkar trivas bättre i år också! Förra året ruttnade/torkade de bort på något märkligt vis.

Odlingsbädden är mer begränsad o sparsam i år. Har sått morötter, palsternacka och sockerärtor. Det som kommer upp från förra året är Månadssmultron, Ruccola och krusbär på stam. Har även planterat en vinranka och ett persikoträd.

Förra helgen byggde jag en klätterspalje av armeringsnät och några reglar som jag bankade ner i stolpskor. Blev nöjd med resultatet.

Trevlig sommarkväll!

Kram Petra

söndag 26 juni 2011

Vackra gränder i Spanien

Jag har en svaghet förutom blommor och det är smala gamla gränder. Det är det bästa jag vet att gå runt i gamla stadsdelar och ju smalare desto bättre! Hittar jag dessutom vackra växter, så är det självklart toppen!

Fotot nedan tog jag i en stad som heter Ronda o ligger ca fem mil från Marbella. En kompis till mig har denna bilden som bakgrund på sin dator på jobbet så att hon kan drömma sig bort ibland (vilken ära).
Samma ställe som bilden ovan men denna tog jag genom ett galler, så det är någons innergård.

Nedan är i Marbella o Pelargonierna är samlade i massor av krukor på den vita väggen.

Närbild på samma krukor.
Detta är en gata i uppförslutning, men ändå är bord o stolar placerade här utanför restaurangerna. Kanske sitter man längst ner på gatan ju senare kvällen blir ;-)


Här en mer orange-färgad Bouganvilla istället för den vanligaste cerisa, som också den är vacker.
Härliga färger både på huset, blommorna o den riktigt blå himmelen. Vykort kanske?
Mmmm härliga bilder att ta fram i vinter o drömma sig bort med. Eller kanske hämta inspiration av?

I morgon är det dax att jobba igen. Nu är det bara två veckor kvar till semestern. Härligt!

Kramar Petra

lördag 25 juni 2011

Härliga midsommar!

I går var det årets ljusaste dygn o vi firade hemma hos oss med sill o potatis, som sig bör. Jag gjorde mig till o band två kransar till min son o hans kusin. De användes inte så mycket kan jag säga, men de var fina på kandelabern i alla fall ;-)
I år blev det en avancerad tårta (som min mamma gjorde) med vit chokladmousse, lime-grädde, massor av frukt o annat gott. Mums!
Vi tog en promenad i jakt på midsommardans o fick njuta av grannarnas pioner, som är helt bedårande.
Även dessa som hänger på ett vitt staket. Idylliskt!

På förmiddagen skördade jag våra egna fläderblommor som precis räckte till en sats o ligger just nu o drar. Doften är ljuvlig och jag längtar till i morgon då det är dax att provsmaka.
Idag har vi varit en tur ut till Brännö o fikat lite. Sedan ansade jag tomatplantorna i växthuset som helt har fått spel o vuxit hur mycket som helst. Jag har missat att tjuva dem, så jag fick vara lite drastisk idag o gallra mycket! Hoppas det gör att vi får massor av tomater snart. Har redan sett några men ännu ingen skörd... snart så...
Ha en fortsatt skön ledighet.
Kramar Petra

onsdag 22 juni 2011

Jag är tillbaka :-)

Jag fick idag frågan varför jag inte varit på min blogg på länge... Ja, usch inget bra svar på det... tiden har helt enkelt inte funnits. Förra torsdagen kom jag hem från en underbar semester i södra Spanien, ni kan kolla bilder därifrån på www.flickr.com/photos/klorofyllidyll . Kanske kommer det några här också så småningom. Det fanns ju endel växter att fotografera kan man säga...
När jag kom hem möttes jag av min underbara trädgård som fullkomligt exploderat med sin blomsterprakt. Präskragar och Stäppsalvia i fin harmoni passande till midsommar.
Min kvanne som jag planterade för snart tre höstar sedan slår alla rekord o är längre än mig och mäter 1,70 m nu skulle jag tippa. Blommar också för första gången.
Min söta gula lilla lilja blommar också för fullt på sina platser jag har flyttat den till.
Bäst av allt är denna vackra pion som har funnit sin vän stjärnflockan i samma rosa ton. Det är också första gången denna blommar sedan jag flyttade den för två år sedan... den som väntar på något gott ... Har även upptäckt ett litet fläderträd som även det blommar för första gången på 3 år. Nu vankas det saft :-)
Jag övervintrade två olivträd i förrådet och de tappade alla bladen o såg allmänt döda ut. Nu när jag kom hem stog de där och levde med nya gröna fina blad! Skam den som ger sig, jag höll alla tummar att de skulle ta sig igen. Puh!
Ha en skön midsommar mellan skurar, vilket hör till på midsommar. Ellerhur?
Kram Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade