lördag 21 maj 2011

Närbilder på mina vackra blommor just nu

Just nu blommar det mycket vackert i min trädgård. Idag har jag lånat ett Macro-objektiv av en snäll vän så jag har gått riktigt nära mina kära växter idag. En helt ny dimension har visat sig.

Buskpionen som blommar för fullt.

Prydnadsapel.

Myskmadrans vita skira små blommor.

Förgätmigejens små söta blå blommor.

Julrosen.

Visst är det fint. Kändes roligt att krypa runt på alla fyra o försöka få en bra närbild. :-) Prova gärna om ni får möjlighet någon gång.

Trevlig kväll!

Kramar Petra

tisdag 17 maj 2011

Nu blommar buskpionen!!!

Idag när jag kom hem från jobbet blev jag glatt överraskad av att första blomman har börjat slå ut! Jippey!
Denna knoppen är väldigt nära att slå ut den med o är sååå vacker där den sitter. Syrénen bredvid har slagit ut nu och är fin ihop med pionen.Härliga härliga våååår!

Kram Petra

lördag 14 maj 2011

Med en enkel tulipan...

Tjoho, jag har inte riktigt vågat tro att det är sant, men det är det. Tulpanerna har fått stå ifred denna våren! Detta är en rödrosa sort som växer vid våra vinbärsbuskar. Dessa gula är 70 cm höga och växer under vårt äppelträd som vackra solar :-)I år köpte jag Trico Garden, som man blandar med vatten och sprejar ut på de växterna man är rädd om. Uppenbarligen funkar det!
Annat fint just nu i min trädgård är min prydnadsapel som är helt full av kritvita blommor.Här är prydnadsapeln i ena hörnet av trädgården och nu börjar Funkian visa sina blad och Förgätmigejen blommar för fullt. Myskmadran jag satte förra hösten har börjat breda ut sig precis som jag vill. Vackra blad som täcker den tråkiga jorden på detta halvskuggiga ställe.
Penseerna o Bellisarna, som jag köpte tidigare i våras, är forfarande fina och härifrån farstukvisten kan man se Prydnadsapeln.
Idag har jag o lillkillen planterat de fina sticklingarna jag köpte på Lisebergs trädgårdsmässa förra fredagen.


-2 st Batat, 'Sweet Caroline Light Green'


-2 st Batat, 'Sweet Carline Purpul'


-2st Fjäderborstgräs, 'Rubrum'


-2st Silverdollareukalyptus, 'Silbertropfen'
Bilder kommer kanske senare när de vuxit till sig lite.
Ha en skön lördagkväll!
Kramar Petrasöndag 8 maj 2011

Kalas, Tulpaner o solnedgång

Vilken helg! Tulpanerna o solen har lyst ikapp hela helgen! Vädret har vänt om helt igen och värmen slog till i lördags, vilket var välkommet då vi hade kalas för att fira lillkillen som nu blivit fyra. Vi kunde duka med långbord ute på gräsmattan o äta middagen ute! Kan det bli bättre? Nej, jag tror inte det.
Tulpaner o Ormöga under äppelträdet sprakar av färg tillsammans. Helt underbart.Tårtan beställdes från LasseMaja i närheten o var en "Chokladprinsesstårta". Riktigt god.
Efter mat, dryck o tårta blev det kvällspromenad och vi kunde njuta av en underbar solnedgång o ett spegelblankt hav! (se fler bilder på flickr.klorodyllidyll.com)
Toppenhelg helt enkelt!

Sedan är jag kändis också ;-) Kolla in Maleviks Rosenträdgård o hans fina bilder :-)

Kramar Petra

lördag 7 maj 2011

Bloggträff på Lisebergs trädgårdsmässa

Igår var jag o några andra bloggareLiseberg. Vi var inbjudna till förhandsvisning med guidning på mässan som är där nu denna helgen (6-9 maj).

Blev lite trött på mig själv, då jag glömde min kamera! Men jag hade som tur var min Iphone med mig o den tar faktiskt helt ok bilder. Tillräckligt bra för dokumentation i alla fall.

Munkeröds Floristutbildning hade en utställning med trädgårdsmöbler som tema o vem skulle inte vilja ha en sån här fin hängmatta i sin trädgård? :-)Eller dessa cafémöbler... kolla in brudslöjan på stol- och bordsben! Duken är gjord av blad... De sötaste bakelser jag har sett. Dessutom ganska nyttiga ;-)

Den här soffan tog nog en stund att klä in... varje blomma är limmad en o en.
Det var även kul att träffa nya o gamla bloggvänner. Träffade en rolig farbror ;-) som har en välbesökt blogg som heter Malevikens Rosenträdgård. Spana in den...Nu är det kalasdax, så jag får visa vad jag shoppade på mässan i nästa inlägg!

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade