måndag 25 april 2011

Vårdag i Botaniska i Göteborg

Om ni har vägarna förbi Göteborg så ta då en sväng inom Botaniska Trädgården! Just nu är det en explosion av vackra blommande träd, vitsippor o andra vårblommor.
På bilden ovan blommar en Magnolia o andra vackra träd för fullt i fin harmoni. Dessutom doftar det fantastiskt. Ett under att jag fick en bild utan människor på, för vi var inte ensamma när vädret var på topp o alla var lediga denna måndag.Kejsarkronorna, så ståtliga o på väg att slå ut. Dessa blir nog gula.
Denna söta lilla violtulpan heter 'Persian Pearl' och är helt bedårande om ni frågar mig. Härlig färg!

Vitsippsdalen som ligger granne med Botaniska står i full blom nu också. Här går man inte lottlös på vårtecken inte...
Är det bara jag som fått semesterkänsla... ska man verkligen jobba i morgon?


Fler bilder hittar du på www.flickr.com/photos/klorofyllidyll .
Ha en bra kväll.
Petra

söndag 24 april 2011

Lilla vackra julros

Nu blommar min röda julros för fullt i skuggiga rabatten. Den har många knoppar i år och är så söt där den står. Lite synd att de nickar nedåt, så att man inte ser deras vackra mitt utan att krypa på alla fyra. Jag blev lite inspirerad av Trädgårdsfredag, där de plockade en bukett snödroppar o ställde på en rund spegel, så jag la en rund spegel under mina julrosor och fotograferade lite. Kul :-)


Ha en skön kväll.


Petralördag 23 april 2011

GLAD PÅSK

Vilken påskhelg det har varit hittills! Jag kan inte tro att det är sant, rena sommarvärmen! Det märks både på människor o växter att solen är efterlängtad!
Pionen, har utvecklat sina blad o blomknopparna syns nu.Krokusar o tulpaner samsas i rabatterna.Här en violliknande växt, som jag inte kan namnet på. Men den är riktigt söt.
Gungan är upphängd i äppelträdet o krokusarna blommar för fullt just nu. De är överblommade i de soligaste rabatterna.Idag var jag för första gången på Nilssons Plantskola i Kullavik. Vilket härligt ställe! De hade allt man kan tänka sig. Nedan ser ni ett fantastiskt persikoträd. Åh, vad jag skulle vilja ha ett sånt i min trädgård!


Men istället köpte jag Rosmarin, Persilja, Oregano, plantor av gurka, tomat och Physalis (har inte orkat med att odla själv i år), en Ranunkel, Violer, Backsippor, Stockrosor samt 8 stycken 40-literssäckar med jord till växthuset och odlingsbädden. Vem har sagt att trädgårdsarbete inte är hårdträning :-)


Nu har jag tömt växthuset o putsat glaset, fyllt på med nya jorden och även ny jord på odlingsbädden. Jag är redo att så lite frön snart, men än kan det väl komma en frostknäpp, så jag väntar nog lite till... Eller? Såg att jag sådde i slutet av maj förra året, så om jag väntar ett par veckor till så ligger jag ändå lite före i år :-)


Ha en fortsatt skön påskhelg. Det ska jag...


Kramar Petratorsdag 14 april 2011

Veckans vårtecken

Helgens underbara väder med sol o värme satte verkligen fart på växterna. Min underbara buskpion (som jag inte kan tala nog om), växer så att man nästan kan se det. Jag knipsade av de gamla frökapslarna i helgen o räknade till 100 kapslar. Tänk er en buske med över 100 tefatsstora blommor som dessutom doftar ljuvligt, snart är det dags igen. På två dagar växte knopparna o man kan nu se början till bladen komma fram.

Lillkillen ville gärna hjälpa till att klippa ner gamla torra grenar, så det fick han gärna göra. Inte på pionen dock :-)Hybridkejarolvonet blommade för fullt på mammas innergård o jag kunde inte låta bli att stanna o dofta på dem.


I en park nära Hagakyrkan håller dessa vackra Magnoliaknoppar på att slå ut!Tänk vad vackert när de slår ut även om knopparna i sig också är underbara.Ha en skön kväll och jag ser fram emot fler vårtecken.


Kram Petra

lördag 9 april 2011

Florist för en kväll

I onsdags var jag på kurs o fick vara florist för en kväll. Så härligt, men samtidigt svårt. Man fick vara stark i nyporna när man skulle sätta ihop blommorna på det speciella "spiral-sättet". Det var otroligt härligt att få tillgång till en hel spann med färska blommor i en underbar färgskala. Kursen hölls av Ulrika StorhaugBlommor i Bunt i Torslanda. En härlig butik, men både inredning o blommor. Vi hann göra både en bukett, en bordsdekoration och en flaskdekoration.
Här ovan en av de andra tjejernas buketter, med blandannat vita rosor.


Här är min bukett, som hade samma blommor som ovan förutom att mina rosor var laxrosa.


Vi avslutade med en dekoration för exv en flaska som kan vara kul att sätta dit när man ger bort den till någon.


Ovan en bordsdekoration som jag gjorde med bla Papegojtulpaner, Ranunkel o vita Kallor.


De vackra blommorna Ranunkel, ser nästan ut som om de är gjorda av tunt papper.


Tulpanerna o Kallorna i närbild.


Idag var det riktigt varmt o skönt ute, så då blev det premiärgrillning och städning i rabatterna. Härligt!


Kram Petra

tisdag 5 april 2011

Vårtecken i min trädgård 4 april

Igår var det riktigt fint väder och jag tog några bilder med telefonen, för att göra det enkelt för mig. I ena hörnet av trädgården hittade jag denna lilla skira krokusklunga i ljusblått. I en annan rabatt hittade jag dessa söta röda knoppar av Törel och även de små ljusgröna som kommer att bli fina Aklejor. Häftigt när man börja se liv bland allt det bruna o döda, som jag ännu inte städat bort. Här kommer tulpanbladen upp. Nåde rådjuren om de glufsar i sig dem...
Här en annan krokusklunga i skarpare blålila färg. Dessa står i en söderrabatt och har redan börjat att slå ut.
Den lilla röda knoppen längst ner till vänster är början på den röda julrosen som kommer lite senare än den vita. Här i norrläge med mestadels skugga. Denna planterade jag förra hösten, så det är andra våren den kommer upp. Kul.Idag har det mest regnat och varit dimmigt men varmt.


Ha en skön kväll.


Kramar Petra

söndag 3 april 2011

Vårbukett

Vad är en vår utan en tulpanbukett? På onsdag ska jag på kvällskurs o lära mig att binda buketter!!! Vad skoj! Hoppas på några fina att ta med hem, eller i alla fall en :-) Buketten ovan är tjugo papegojtulpaner som togs med till grannen igår kväll då vi var där på en mysig middag. Härlig färg, tycker jag och jag hoppas de står sig riktigt länge. Mitt tips till den lilla buketten är att plocka in några snödroppar, de doftar underbart inomhus! Prova o ni blir glatt överraskade om ni inte känt doften förut. //Petra

Frossa i vårblommor

I går gick jag loss på vårblommor och inhandlade Penséer, Bellis och Minipåskliljor (Tête a Tête). Denna fina lådan eller vad man kan kalla den, fick jag av pappa en jul för många år sedan fylld med Hyacinter. Nu kom jag på att vårpynta den istället, för ingen kan ju se att det står God Jul på baksidan, ellerhur? :-)

På trappan ställde jag resten som fick husera i en korg o en kruka. Penséerna är ju rena godiset för rådjuren som blir kaxigare o kaxigare eller ska jag säga hungrigare... jag köpte ett medel som jag ska prova i år... måste bara spraya ut det på de växterna jag är rädd om. Nu börjar tulpanbladen visa sig i rabatterna, så snart börjar kampen. I år är jag redo :-Z
Än så länge är det några snödroppar, några få krokusar och blommorna på min Hybridkejsarolvon som visar upp lite liv i trädgården. All snön är nu borta, så det går absolut år rätt håll. Härligt.


Fortsatt trevlig helg.

Kramar Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade