fredag 31 december 2010

Gott nytt år

Kvällsbilder från årets GP-fyrverkerier.

Det omtalade hjulet vid Operan i Göteborg. Vackert tycker jag, men har inte åkt med det ännu.


Gustav Adolfs torg.

Operan i skymning.


Hjulet snurrar, precis som livet :-)


Gott nytt år igen och jag hoppas på en tidigare vår 2011 än 2010.
Petra

torsdag 30 december 2010

GOTT NYTT ÅR ALLA BLOGGVÄNNER & LÄSARE

Jaha, i morgon är det dax att skåla in det nya året!!! Känns konstigt, men det gör det ju alltid.
Vi kommer att kolla på GPs fyrverkerier även detta året och jag hoppas på bra väder.

Vy över Göteborgs gästhamn, bilden är tagen förra nyårsafton.


GOTT NYTT 2011

Varma kramar Petra

tisdag 28 december 2010

Badrummet börjar ta form

Nu har jag börjat jobba och så även hantverkarna som fixar vårt badrum. Nedan en skiss över hur det kommer att se ut. Till vänster i bild hade vi tidigare en dörr in till en bastu. Den väggen är nu hel och utan dörr, så att vi kan ha tvättställ där istället. Vi flyttar duschen från översta vänstra hörnet till nedersta högra på bilden och slipper på så sätt duschkabinen och får in mer ljus. Så här såg det ut nyss när väggen var borta.

Nu har det kommit dit golvvärmeslingor och golvet är gjutet.
Den nya väggen har fått kakel på sig! Sååå fint! Två av de andra väggarna har fått upp de vita plattorna också och taket har jag målat färdigt.


Fin lyster på kaklet tycker jag. Längtar tills det blir klart!


Ha en skön kväll!

Petra

lördag 25 december 2010

Juldagen med underbart fotoväder

Innan jag visar dagens foton från promenaden i det underbara och kyliga vintervädret så måste jag berätta att jag lyckats "återuppliva" en vit amaryllislök som har legat o slumrat i förrådet i två år... (ja jag missade förra året). Den slog ut igår på JULAFTON. Vilken tajming :-) Vacker är den också! Den andra blomman som är en knopp på bilden har öppnat sig idag.


Nu till dagens bilder, som är tagna i närheten av där vi bor. Denna gamla båten är fint sliten och fick vara med på bild.


Hinsholmen i motljus.


Samma brygga men utan motljus...


Hela Hinsholmskilen ligger under is och det utnyttjas av skridskoråkare och andra som bara tycker det är kul att promenera här.


Vackra trädgrenar mot klarblå himmel.Underbart ljus ger nästan effekten av ett "brinnande" träd. Fint tycker jag.

Åter efter promenaden fotade jag våra stackars Rhododendron som rullar ihop sig när det är riktigt kallt och man kan riktigt se hur de fryser... brrrr.


Väl inne igen, så blev det varm choklad med vispad grädde. Mums :-)
Juldagen har varit lugn och skön med ett besök hos mamma, som bjöd på mat o ännu mer mat... Jösses vilken tur att julen är så kort i år, med tanke på allt man stoppar i sig. Men det är gött att frossa ibland.
God fortsättning på julhelgen.
Kramar Petra

fredag 24 december 2010

God Jul från Klorofyllidyllen


Brinnande flaska ;-)
Dagen har varit mysig med mat, pulkaåkning, mer mat, godis, mer mat, paketöppning och glada skratt.
Kramar Petra

onsdag 22 december 2010

Pallrenovering

I somras köpte jag till min mans förtret en pall på loppis. Kunde inte låta bli och jag såg potentialen direkt. Så här såg den ut när jag släpade hem den...kan till viss del förstå att den fick stå i garaget innan jag gjorde om den.


Men jag köpte en härlig fårskinnsbit på Svensson i Lammhult här i Göteborg och sydde på en kant av spets som jag hittade på ICA Maxi. Hade inte någon direkt plan, men det gav sig när jag väl satte igång och resultatet blev bra.

Jag målade pallen vit.

Vips, så fick den komma in i värmen och stå på en mer välförtjänt plats bredvid kakelugnen. Jag blev sååå nöjd med resultatet och den kommer vi ha nytta av när brasan ska tändas eller när man vill sitta nära och värma sig.


GOD JUL!

Kramar Petra


lördag 18 december 2010

Granen står så grön o grann i stugan...

Nu kunde jag inte hålla mig längre och vi var och köpte granen idag. Temat blev gott&blandat och jag kan inte bara skylla på min lilla son som hjälpte till... :-)


Äntligen fick jag hänga upp mina fina kulor jag köpte när jag var i Indien i augusti.


Här är resultatet... Less is more, gäller inte här i år...


Varför inte en elefant eller två i granen :-)


Lilla tomten får också vara med.


Nu ska det bara fyllas på med julklappar.
Ha en skön kväll och fjärde advent i morgon.
Kramar Petra

lördag 11 december 2010

En vintermorgon på väg till jobbet

Natten mellan onsdag och torsdag snöade det massor här i Göteborg. Fick ta fram STORA kvasten för att få bort snön från bilen innan jag åkte till jobbet.


Buxbomsbuskarna är täckta av snö. Detta tog jag bort idag även om det är vackert. Vill inte att grenarna ska gå av eller vika sig.


Häggmispelträdet och Rhododendronbuskarna framför huset syns knappt.

En härlig vy utanför mitt jobb. Ser lite mysigt ut med all orörd snö.Snöbeklädda träd ger en fin silhuett mot den isblå himmeln.


Även stängslet är vackert för omväxlings skull. Lite fängelsekänsla men det är inte riktigt sant även om det känns så ibland :-)Kvällsvyn var inte så dum den heller när jag var på väg hem igen.


Idag har det töat en hel del och snön har varit blöt och tung, det är därför jag skottade buskarna i trädgården. Det ska visst bli kallt igen i veckan så det verkar bli en vit jul i år. Härligt!
Idag fyndade jag underbara trädgårdsböckerstan!!! En hel kasse full med inspiration att drömma sig bort i nu när våren känns avlägsen. Bara tanken på att få vara ute och påta gör mig varm.
Kramar Petra

söndag 5 december 2010

Snö och pepparkakor

Idag snöar det rejält och växthuset ser långt ifrån odlingsvänligt ut. Det är mitt planteringsbord man kan se till höger under all snön.


Vi komma, vi komma från pepparkakeland...Så här fina blev dem med lite glasyr på. Jag och min treåring hjälptes åt och man kan inte se vem som gjort vad... :-)


Sommarkänsla...


Nu är det dax att gå ut och göra en snögubbe.
Kramar Petra


onsdag 1 december 2010

Vackra Parc Güell i Barcelona

Verkligen värt ett besök är denna underbara park i Barcelona som är ritad av Antonio Gaudi i början av 1900-talet. Den har fina byggnader och vackra växter i ett stort område som man kan promenera runt i. Läs mer på Wikipedia om du vill.

Mosaik, överallt. Helt otroligt vilket jobb och vilken tid det måste ha tagit. Detta speglar Barcelonas arkitektur, med alla dessa byggnader som är fantastiska och helt nytänkande.


Detta skulle visst vara en saluhall.Del av parken och med både oliv och apelsinträd.

Härliga fjädervippor på något prydnadsgräs.
Knasiga pelare med härliga växter i symbios.


Det var verkligen en kontrast att komma hem till snöiga Sverige igen efter det här.
God kväll!
Petra

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade