lördag 27 februari 2010

Vårflod och frösådd

Idag fick vi lite vårkänslor nu när snön smält en hel del. Mycket vatten hade samlats utanför vår uppfart och vi fick leta upp gatubrunnen. Ett tips är att titta på www.hitta.se och "Gatubild" om ert hus är med där. Tack, vare bilderna som var tagna utan snö kunde vi lokalisera var brunnen fanns. Sedan vad det tungt arbete i form av hackande, grävande och slutligen kokande vatten för att få brunnen att fungera igen.

Här har vi grävt och hackat en liten fåra från uppfarten till brunnen. Jobbigt, men det gav resultat.
Ikväll sådde jag och min son årets första omgång. Så härligt. Jag kände mig extra nöjd över att jag kommit på att man kan återanvända plastförpackningar och mjölkkartonger att så i. Plastkartongerna har varit för vindruvor och körsbärstomater och har hål i botten med lock på, som på ett enkelt sätt håller kvar fukten så att inte jorden torkar ut. Snacka om att sluta cirkeln, jag sådde nya körsbärstomater i de lådorna.Vi sådde, två sorters körsbärstomater, en gul päronformad och en rödsvart sort. Sedan sådde vi gurka, gräslök, physalis och njurvinda, som är en hängande växt med silvriga blad. Nu hoppas jag på att det växer fint så får jag spara ihop till fler kartonger till nästa månad då jag ska så mer.

söndag 21 februari 2010

Kursstarten närmar sig!

Jippey, i morgon börjar äntligen min kurs i trädgårdsdesign. Ska bli så spännande. Ett steg i rätt riktning nu när våren är låååångt borta. Nu närmar sig termometern minus 20 grader. Brrrr.

Idag har jag dock sorterat och planerat mina kommande frösådder. Ska bli skoj. Sommarblommor är ju perfekt att fylla ut med innan man bestämt sig för vilka perenna växter man vill fylla sin trädgård med.
En fin vinlåda i trä får tjäna som kartotek. Mars, april och maj får var sin rad till förfogande. Ser mycket ut. Några är från förra året, jag får se om alla kommer i jorden...

Jag köpte mig även en vårinspirerad krukväxt idag. Passar bra till vår nya fondvägg.


Ha en trevlig vecka.

lördag 20 februari 2010

Helt galet!

Vilket väder va? Idag slog det rekord tror jag. Kolla in vallen som bildats vid växthuset.
Mitt Singher-planteringsbord syns knappt. Jag kan få vänta ett tag innan jag använder detta ser det ut som.

Min man och son skottar garagetaket. Inte varje år detta behövs...


Det blev en jätte hög av snö från taket som vi inte kunde hålla oss från att hoppa i. Kul!

Han försvann nästan.

Okej, jag vågar kanske också...

Jihuuu, vad skoj och läskigt på en gång.

Det var faktiskt kul. Skönt satt man också.

Jag slängde min son rakt i den mjuka snön. Uppskattat.
En dag som denna är man glad att man inte måste ta sig någon stans. Nu kan man leka lite och ta det med ro istället. Stackars alla sportlovsfirare som ska ta sig norrut.

Kanske gillar du också

Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade